Προφίλ

Δρ. Οικονόμου Αναστασία

Η Δρ. Οικονόμου Αναστασία είναι ειδική Χειρουργός Παίδων. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων. Εκπαιδεύτηκε αρχικά στη Γενική Χειρουργική και στη συνέχεια στη Χειρουργική Παίδων στο Γ.Ν.Π.Αθηνών «Παναγιώτης και Αγλαϊα Κυριακού», απ’ όπου και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιστημονικής επιμόρφωσης εξειδικεύθηκε και κατέχει κατόπιν εξετάσεων τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις για την επείγουσα ιατρική και την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά ως συνερευνητής ιατρός σε κλινικές μελέτες φαρμακευτικών δραστικών ουσιών στο πεδίο της ογκολογίας. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα «Ιστορική αναδρομή στη θεραπευτική προσέγγιση των κηλών», Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά τη λήψη του τίτλου της ειδικότητας διορίστηκε και εργάστηκε ως έμμισθη χειρουργός παίδων με το βαθμό Επιμελήτριας Β’ στην Παιδοχειρουργική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο», επί διετία. Σε αυτό το διάστημα αντιμετώπισε πληθώρα εκτάκτων, γενικών και πιο εξειδικευμένων παιδοχειρουργικών περιστατικών, που κάλυπταν ευρύτατο φάσμα της ειδικότητας της σύγχρονης χειρουργικής παίδων. Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει τη συγγραφή διεθνών και ελληνικών δημοσιεύσεων, τη συμμετοχή και παρουσία τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή συνέδρια ως κεντρικής ομιλήτριας. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Παιδοχειρουργικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας. Οι τομείς ειδικού ενδιαφέροντος με τους οποίους ασχολείται η Δρ. Οικονόμου Αναστασία είναι οι παιδοουρολογικές παθήσεις, η χειρουργική παιδοογκολογία και η χειρουργική νεογνών. Η ιατρός προσφέρει τις εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες της στο ιατρείο της στο κέντρο του Βόλου και παράλληλα στην πόλη της Αθήνας, στη Χειρουργική Κλινική Παίδων στο νοσοκομείο Metropolitan στο Νέο Φάληρο.

Το ιατρείο

Το Χειρουργικό Παίδων είναι ένας σύγχρονος χώρος απόλυτα εναρμονισμένος με τις ανάγκες των παιδιών όπου παρέχονται εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες της ειδικότητας της παιδοχειρουργικής. Καλύπτεται διαγνωστικά και θεραπευτικά όλο το φάσμα των χειρουργικών και μη προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στους μικρούς μας ήρωες!

Πληκτρολογήστε λέξεις αναζήτησης και πατήστε Enter